8 Ocak 2009 Perşembe

Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programı İlanı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2008-2009 eğitim-öğretim yılı Bahar yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak programlar, kontenjanlar, adaylarda aranacak koşullar ve istenen belgeler aşağıda belirtilmiştir.
A- ÖZEL KOŞULLAR VE AÇIKLAMALAR
a) Bu programa başvuracak adayların ilgili bölüm/anabilim dalı mezunu olmaları gerekmektedir.
b) Bu programa başvuracak adayların Fizik veya Fizik Mühendisliği Bölümü/Anabilim Dalı mezunu olmaları gerekmektedir.
c) Bu programa başvuracak adayların Kimya veya Kimya Mühendisliği Bölümü/Anabilim Dalı mezunu olmaları gerekmektedir.
d) Bu anabilim dalının tezli yüksek lisans ve doktora programlarına başvuracak adayların Mühendislik Fakültesi mezunu olmaları gerekmektedir.
B - BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI
1- Tezli yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalaması 100 tam puan üzerinden en az 50 veya 4 üzerinden en az 2,00 olmalıdır.
2- Doktora programına başvuracak adayların yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 100 tam puan üzerinden en az 70 veya 4 üzerinden 2,00 lisans mezunu adayların ise lisans mezuniyet not ortalaması 100 tam puan üzerinden en az 65 veya 4 üzerinden 3,0 olmalıdır.
3- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sayısal puanı en az 55, lisans diploması ile doktora programına başvuracaklar için 70 olmalıdır.
4- Doktora programına başvuracak adaylar KPDS veya ÜDS'den en az 55 (lisans diplomasıyla başvuracakların en az 55 veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan dengi bir puan), 22 Ocak 2007 tarihinden itibaren girmiş olmak koşuluyla TOEFL'den en az toplam internete dayalı 53, bilgisayara dayalı 153, rapora dayalı 477, IELTS'den en az 5,5 puan almış olmalıdır. 02.06.2007 tarihinden önce; araştırma görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar, yükseklisans eğitimine başlamış olanlar veya bir yüksek lisans diploması almak suretiyle doktora/sanatta yeterlik eğitimine başlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz ve bunlar hakkında Erciyes Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 68. maddesi ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümleri uygulanır.
5- Tezli yüksek lisans programlarına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında; ALES puanının % 60, mezuniyet notunun % 20 ve yabancı dil notunun %20 katkısıyla hesaplanan başarı notunun en az 60 olması gerekir.
6- Doktora programına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında; yüksek lisans mezunlarının ALES puanının %50, yüksek lisans mezuniyet notunun %15, yabancı dil notunun %15, mülakat notunun %20, lisans mezunları için ALES puanının %50, lisans mezuniyet notunun % 15, yabancı dil notunun % 15, mülakat notunun %20 katkısıyla hesaplanan başarı notunun en az 70 olması gerekir.
7- Fizik Anabilim Dalı doktora programına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında; ALES puanının % 60, lisans mezunları için lisans mezuniyet notunun, yüksek lisans mezunları için yüksek lisans mezuniyet notunun % 20 ve yabancı dil notunun %20 katkısıyla hesaplanan başarı notunun en az 70 olması gerekir.
8- Tezli yüksek lisans programlarına başvuran, ancak yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS, TOEFL) bulunmayan adaylar, yabancı dil puanı katkı payından yararlanamazlar.
9- Başvurular http://fbe.erciyes.edu.tr/online/ adresinde elektronik ortamda yapılıp, işlemin tamamlanmasından sonra ekranda görünecek başvuru numarası, başvuru dilekçesi üzerine yazılarak diğer evraklarla birlikte eksiksiz olarak son başvuru tarihine kadar Enstitü Müdürlüğüne teslim edilmelidir.
10- Başvurular Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ile başvurular kabul edilmeyecektir.
11- Başvuran adayların mezuniyet ortalamaları not dönüşüm hesabı, adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan alacağı dönüşüm değeri veya Erciyes Üniversitesi Senatosunun 02.09.2005 tarih ve 2005.017.153 sayılı kararı ile belirlenen not dönüşüm cetveli esas alınarak yapılacaktır.
12- Tezli yüksek lisans veya doktora programlarına birlikte başvurulabilir. Bunun dışında aynı seviyedeki farklı ana bilim/bilim dallarındaki lisansüstü programlara aynı dönemde birden fazla başvuru yapılmaz.
13- LES puanı iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak Üniversitemizde yüksek lisans öğrenimini yapanlardan LES puanı en az 50 olan adayların bu öğrenimini tamamladıktan sonra en fazla bir yarıyıl ara vererek doktora programına başvuranlardan yeniden LES/ALES'e girme şartı aranmaz.
C- BAŞVURU İÇİN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER
1. Başvuru dilekçesi (Enstitü Müdürlüğünden veya Enstitü web sayfasından temin edilecektir.),
2. Tezli yüksek lisans için lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi, doktora için lisans ve yüksek lisans diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin onaylı fotokopisi,
3. ALES sonuç belgesinin aslı ve fotokopisi,
4. Dörtlük sistemde mezun olanların yüzlük sisteme dönüşüm değeri ile birlikte tezli yüksek lisans için lisans not durum belgesi, doktora için lisans ve yüksek lisans not durum belgesinin onaylı fotokopisi,
5. Doktora programlarına başvuran adayların yabancı dil belgesi veya onaylı fotokopisi,
6. Tezli yüksek lisans programlarına başvuracak adayların varsa yabancı dil belgesi veya onaylı fotokopisi.
D- KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Başvuru için istenen belgelere ek olarak;
1- Özgeçmiş.
2- Dört adet fotoğraf (Fotoğraflar, kılık kıyafet genelgelerine uygun olmalıdır.).
3- Nüfus Cüzdanı Onaylı Sureti.
4- Erkek öğrenciler için Askerlik Durum Belgesi.
5- Öğrenci Katkı Payı ve Kimlik Kartı ücretinin yatırıldığına ilişkin hesap belgesi.
6- Kesin kayıtta tüm belgelerin asılları getirilecektir.
7- Adayların kesin kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.Kayıt yaptıracak adayların; Yükseköğretim Genel Kurulunun 15.07.2005 tarihli toplantısında, Yükseköğretim Kurumları bünyesinde yürütülen lisansüstü eğitim ve öğretimin yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık gibi her derecesinde tezli veya tezsiz ikinci öğretim gibi herhangi bir şeklinde bir programa kayıtlı olanların aynı anda başka bir lisansüstü programa kayıtlı olmasının ve eğitim-öğretim görmesinin uygun olmayacağına karar verildiğinden, herhangi bir lisansüstü programına kayıtlı iken yeniden bir başka lisansüstü programa kayıt yaptırmanın mümkün olamayacağı hususuna uymaları gerekmektedir.
E- BAŞVURU VE MÜLAKAT SINAVI TARİHİ VE YERİDoktora programı için:
22 - 28 Ocak 2009, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü; Telefon: 0 (352) 437 52 71İnternet Adresi: http://fbe.erciyes.edu.tr/
Mülakat Sınavı Tarihi ve Yeri (Fizik Anabilim Dalı Doktora Programı Hariç): Doktora : 29 Ocak 2009 Perşembe Saat: 10.00Nuri ve Zekiye Has Enstitüler Binası Fen Bilimleri Enstitüsü
Tezli yüksek lisans programı için:
22 - 28 Ocak 2009, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü; Telefon: 0 (352) 437 52 71
İnternet Adresi: http://fbe.erciyes.edu.tr/
F- KESİN KAYITLAR
Tezli yüksek lisans programı öğrencileri için:29 - 30 Ocak 2009
Kesin kayıt yaptırmayan adayların yerine; 02 Şubat 2009 tarihinde yedek adayların dilekçeleri alınarak 03 Şubat 2009 tarihinde hak kazananların kesin kayıtları yapılacaktır.
Doktora programı öğrencileri için:30 Ocak 2009
Kesin kayıt yaptırmayan adayların yerine; 02 Şubat 2009 tarihinde yedek adayların dilekçeleri alınarak 03 Şubat 2009 tarihinde hak kazananların kesin kayıtları yapılacaktır.
Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılamaz. Belirtilen tarihler arasında kesin kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
İstenilen belgelerde yanlış beyanda bulunanlar ile tahrifat yapanların, sınavlarda başarılı olsalar dahi kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı silinir.

Hiç yorum yok:

 
Vitamin Oyun Sivilce