27 Ağustos 2008 Çarşamba

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programı İlanı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
2008–2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMA YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR
BAŞVURU TARİHLERİ
:Başvurular 01-05 Eylül 2008 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü’ne şahsen yapılacaktır. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.
BAŞVURU YERİ
:Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Ulukavak Mah. Adnan Özejder Caddesi, No:61 ÇORUM
MÜLAKAT YERİ
:Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü
MÜLAKAT TARİHİ
:08-09 Eylül 2008, Saat 10.00
SONUÇLARIN İLANI
:10 Eylül 2008 (Sonuçlar Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü’nde ilan edilecek, ayrıca www.sosyalbilimler.hitit.edu.tr adresinde duyurulacaktır.)
KESİN KAYIT TARİHLERİ
:11-12 Eylül 2008
YEDEK KAYIT
:Kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine, yedek öğrenci listesinden boş kalan öğrenci sayısı kadar ve yedekteki sırası dikkate alınarak kayıt yapılacaktır.
ANABİLİM DALI
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
LES-ALES PUAN TÜRÜ
AÇIKLAMA
İŞLETME
15
EŞİT AĞIRLIK
Lisans derecesi, işletme alanı dışında olan adaylar kesin kayıt hakkı kazandıkları takdirde bilimsel hazırlık programına alınırlar. (Hitit Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Md.7)
ÖZEL ÖĞRENCİ (İŞLETME)
En fazla 5
ARANMAZ
Hitit Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 8. maddesinde düzenlenen özel öğrencilik kabul koşulları gereğince alınacaktır. ( http://www.sosyalbilimler.hitit.edu.tr )
BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR
Yüksek lisans programına başvurabilmek için;
a) Adayların bir lisans diplomasına veya Yükseköğretim Kurulunun denkliğini kabul ettiği yabancı ülkelerden alınan lisans diplomasına sahip olmaları ve 100’lük sistemde en az 65; 4’lük sistemde ise en az 2,5 ortalama koşulunu taşıyor olmaları,
b) ALES’ten başvurduğu programın puan türünde en az 55 ya da 2006 Aralık LES puan türünde en az 45 puan almış olmaları,
c) ÜDS’den veya KPDS’den en az 45 puan ya da Yükseköğretim Kurulunun eşdeğer kabul ettiği TOEFL, IELTS ve benzeri sınavların birinden ÜDS ya da KPDS’ye eşdeğer puan almış olmaları,
gerekir.
BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER
a) Aday tarafından doldurulacak başvuru dosyası (Enstitüden sağlanır.)
b) Mezuniyet belgesinin noter onaylı örneği,
c) Diplomanın noter onaylı örneği,
d)Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için ayrıca,Yüksek Öğretim Kurulu’ndan alınan denklik belgesi,
e) Transkript belgesi,
f) Adaylardan 4’lük sisteme göre başvuranlar, mezun olduğu üniversiteden 100’lük sisteme çevrilmiş mezuniyet notunu gösteren belgeyi de eklemeleri gerekmektedir. Değerlendirme 100’lük sisteme göre yapılacaktır.
g) ALES/LES sonuç belgesi,
h) 2006 Aralık LES puanıyla başvuracak adayların buna ek olarak ÖSYM tarafından LES puanlarının ALES puanlarına dönüştürülmüş şekildeki belgeyi de eklemeleri gerekmektedir. Değerlendirme LES Puanlarının ALES puanlarına dönüştürülmüş şekli ile yapılacaktır.
ı) Nüfus cüzdanının onaylı örneği,
j) Erkek öğrenci adaylarından, ilgili askerlik şubesinden alınacak “yüksek lisans yapmak üzere bir enstitüye kaydolmasında askerlik açısından bir sakınca bulunmamaktadır” ibaresini taşıyan yeni tarihli bir belge, askerlik görevini tamamlayan adaylardan ise durumlarını gösterir belge istenir. Bakaya durumunda olan ve mahkemesi devam eden adayların kayıtları yapılmaz.
k) Fotoğraflı ve yeni tarihli ikametgâh belgesi,
l) 4,5x6 ebadında 6 adet vesikalık fotoğraf, (Fotoğraflar, kılık kıyafet genelgelerine uygun olacaktır),
m) Kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan kayıt harcını yatırdığına dair banka dekontu, ( İşbankası Çorum Merkez Şube 5150- 1347531)
DEĞERLENDİRME
Yüksek lisans programları için;
ALES puanının % 50’si, lisans diploma derecesinin %15’i, yabancı dil puanının (ÜDS, KPDS, TOEFL, IELTS) %15’i ve 100 tam puan üzerinden 50’den aşağı olmamak kaydıyla mülakat puanının % 20’si alınır.
Bu şekilde hesaplanacak toplam puanın 100 üzerinden en az 50 olmak kaydıyla, adaylar en yüksek puandan aşağıya doğru sıralanarak kontenjan dahilinde öğrenciliğe kabul edilir.

Hiç yorum yok:

 
Vitamin Oyun Sivilce