27 Ağustos 2008 Çarşamba

Araştırma görevlisi alım ilanı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI’na
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ ALINACAKTIR.
1. Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine, 2547 Sayılı Kanun’un 35.maddesi uyarınca, Adıyaman Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, ve Pamukkale Üniversitesi adına öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla doktora yapmak üzere aşağıdaki programlara araştırma görevlileri alınacaktır.
2. Öğretim üyesi yetiştirilecek alanlar ve ilgili doktora programları aşağıdadır.
Alan
Başvurulacak Doktora Programı
Adedi
Bağlı Bulunduğu Üniversite
Fen Bilimleri
Matematik - Uygulamalı Matematik Makine Mühendisliği – Mekanik Makine Mühendisliği – Konstrüksiyon ve İmalat Bilgisayar Mühendisliği – Bilgisayar Donanımı (*) Bilgisayar Mühendisliği – Bilgisayar Yazılımı (*)
1 1 1 1 1
Siirt Üniversitesi Siirt Üniversitesi Siirt Üniversitesi Siirt Üniversitesi Pamukkale Üniversitesi
Sosyal Bilimler
Eğitim Bilimleri – Eğitim Yönetimi,Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Eğitim Bilimleri – Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tarih – Ortaçağ Tarihi Türk Dili ve Edebiyatı – Halk Bilimi Türk Dili ve Edebiyatı – Yeni Türk Dili Sosyoloji – Genel Sosyoloji ve Metodoloji Coğrafya – Fiziki Coğrafya Coğrafya – Beşeri ve İktisadi Coğrafya Tarih – Eskiçağ Tarihi Tarih – Ortaçağ Tarihi Felsefe - Sistematik Felsefe ve Mantık Arkeoloji – Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Arkeoloji – Klasik Arkeoloji
1 1 1 1 1 2 3 2 1 1 2 1 1
Siirt Üniversitesi Siirt Üniversitesi Siirt Üniversitesi Siirt Üniversitesi Siirt Üniversitesi Siirt Üniversitesi Siirt Üniversitesi (2) Adıyaman Üniversitesi (1) Siirt Üniversitesi (1) Adıyaman Üniversitesi (1) Adıyaman Üniversitesi Adıyaman Üniversitesi Adıyaman Üniversitesi Adıyaman Üniversitesi Adıyaman Üniversitesi
Sağlık Bilimleri
Hemşirelik – Halk Sağlığı Hemşireliği Hemşirelik – Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Hemşirelik – İç Hastalıkları Hemşireliği Tıp –Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Genetik) (**) Tıp – Tıp Eğitimi (**)
1 1 1 1 2
Sinop Üniversitesi Sinop Üniversitesi Sinop Üniversitesi Bozok Üniversitesi Bozok Üniversitesi (1) AdnanMenderesÜni.(1)
(*) Bilgisayar Mühendisliği alanındaki doktora eğitimi Uluslar arası Bilgisayar Enstitüsü tarafından verilecektir.
(**) Bu alanlara başvuru yapacak adaylarda tıp fakültesi mezunu olma şartı aranmaktadır.
3. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’na 4 yıllık lisans öğrenimini veya yüksek lisansını başarıyla tamamlamış mezunlar ile halen bir üniversitenin ilgili lisansüstü programına kayıtlı lisansüstü öğrencileri başvurabilir.
4. Aday, www.ege.edu.tr adresinden erişim sağlayarak elde edeceği “Başvuru Formu”nu doldurur ve ÖYP Yönetmeliğinde belirtilen diğer belgelerle birlikte, ilgili enstitüye başvurusunu bizzat yapar.
5. Başvurular 11/08/2008 – 11/09/2008 tarihleri arasında yapılır.
6. Bilim Sınavları, 16 Eylül 2008 saat:10.00’da ilgili enstitülerce ilan edilecek yerlerde yapılır.
7. Öğrencilerin araştırma görevlisi kadrolarına atanabilmeleri için, gerekli yabancı dil puanını elde etmeleri, merkezi sınavdan (LES – ALES) yeterli puanı almış olmaları ve bilim sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.
8. ÖYP ile ilgili her türlü bilgi ve başvuru şartları için Ege Üniversitesi www.ege.edu.tr adresinden Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü adreslerine başvurulabilinir.
9. Kadroya atanma; ilgili makamların vereceği açıktan atanma iznine bağlıdır. İzin verilen kadrolara ilgili Üniversite tarafından atama yapılır ve ÖYP öğrencisi 2547 sayılı kanunun 35. maddesine göre Ege Üniversitesi’nde görevlendirilir.
10. Bu ilanda yer almayan hususlarla ilgili olarak, Ege Üniversitesi ÖYP Yönetmeliği ile Ege Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve 31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri geçerlidir.

Hiç yorum yok:

 
Vitamin Oyun Sivilce